Algemene informatie over reiki

Reiki is een alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in Japan. De bedenker van reiki heet Mikao Usui. Deze man ging ervan uit dat elk levend wezen over een energieveld beschikt. Dit energieveld bevat levensenergie die overdraagbaar is via onze handen. Bij reiki wordt de ziel, geest en lichaam als een geheel beschouwt. Reiki komt tot stand doordat de therapeut energie overbrengt op de cliënt. Deze vorm van genezing wordt gebruikt om de patiënt zich beter te laten voelen, aandoeningen te voorkomen en als ondersteuning voor de genezing van aandoeningen. Reiki vervangt daarom ook niet de gebruikelijke westerse geneeskunde, maar is vooral ondersteunend en aanvullend hierop.

Reiki wordt echter ook steeds populairder in het Westen doordat steeds meer mensen zich bewust worden van hun spirituele kant. Ook letten steeds meer mensen op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dit komt doordat men eerst alternatieve methoden wil gebruiken voordat ze aan de medicijnen gaan.

Hoe werkt het?

Bij reiki gaat men ervan uit dat er energiebanen door het lichaam stromen. Deze energiebanen kunnen geblokkeerd zijn waardoor een patiënt last kan hebben van pijn of ongemak op de plek van de blokkade. De therapeut zal zijn/ haar handen op of boven de pijnlijke plek houden om zijn/ haar levensenergie over te brengen op de patiënt. Dit moet ervoor zorgen dat de energie weer gaat stromen door het lichaam en de pijn verzacht wordt of helemaal verdwijnt.

Reiki werkt ook positief op de functie van organen. Doordat na een behandeling de energie weer met gemak door het lichaam kan stromen, worden afvalstoffen sneller verwerkt en afgevoerd door de organen. Dit zorgt voor een ontspannen gevoel in de onderbuik.

Verder bevordert reiki de geestelijke toestand van patiënten, door voor meer rust te zorgen in het hoofd. Net zoals bij accupunctuur de pressiepunten worden geprikkeld en de energie weer gaat vloeien, zo gebeurt dat ook bij reiki door energieblokkades op te heffen. Stress en negatieve gevoelens kunnen zo makkelijker losgelaten worden. Vaak merk je na één behandeling pas een lichte vooruitgang, dus meerdere behandelingen worden vaak aangeraden.

Bent u zelf nieuwsgierig geworden over de effecten en functionaliteit van reiki op uw lichaam? Er zijn tegenwoordig veel reiki beoefenaars in Nederland te vinden, dus vast en zeker ook bij u in de buurt. Een voorbeeld van een spiritueel centrum dat onder andere reiki beoefend is reiki behandeling Limburg, bekender onder de naam Via Novalis. Hier onderga je niet alleen behandeling, maar leer je jezelf opnieuw ontdekken. Zo leer je om negatieve aspecten van het leven om te zetten naar positieve gedachten, ben je meer in controle over je emoties en uiteindelijk kun je voor jezelf een oase aan rust creëren.

reiki behandeling limburg
Lees ook:  Altijd en overal tv kunnen kijken

No Replies to "Algemene informatie over reiki"