Wat te doen tegen inbrekers?

Overal in Nederland word er ingebroken. In de ene stad meer van de andere. Maar heel Nederland samen kan zorgen dat ze steeds minder kansen krijgen om in te breken. Je maakt je huis veiliger op allerlei verschillende manieren. Hier zijn een aantal voorbeelden. Plaats een anti-inbraakstrip, een niet afgesloten deur of raam kan soms binnen enkele seconden worden geopend met een zogenaamde flipperkaart. Dit is niet mogelijk als je een anti-inbraakstip hebt geplaatst. Ook kunnen ze met een koevoet niet meer de deur forceren. Ga je op vakantie? Laat dan iemand de gordijnen ’s ochtends open doen en ’s avonds weer dicht. Laat wat afwas staan of wat spullen liggen, dat geeft een bewoonde indruk. Sommige inbrekers passen ook trucjes toe zoals een takje tegen de deur te plaatsen. Als het takje de volgende dag niet verplaatst is, weten ze dat iemand niet thuis is. En laat ook regelmatig je postvak legen door iemand. Een stapel post wijst op afwezigheid.

 

Inbraken in Best

Best is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Kempen. Het grondgebied van de gemeente behoorde vroeger tot de gemeente Oirschot, maar is er in 1819 van afgesplitst om een zelfstandige gemeente te vormen. De criminaliteit in Best is sinds 2019 gedaald vergeleken met 2020. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de coronacrisis. Het aantal succesvolle inbraken in Gemeente Best in 2020 tot en met 16 september 2020 is zeventien. Ter vergelijking: in 2017 waren dit er tot 16 september van dat jaar 30, in 2018 27 en in 2019 30.

 

Advies tegen inbrekers

Veel inbrekers komen de woning binnen via de eerste verdieping. Maak het ze niet gemakkelijk door een ladder of een vuilcontainer in de tuin te laten staan. Zorg ook dat er nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Inbrekers zullen vaak eerst proberen om via het raam binnen te komen. De ramen zijn een zwakke plek, omdat ze gemakkelijk in te tikken zijn. Er is speciaal anti-inbraakfolie op de markt, waardoor je raam de eigenschappen krijgt van gelaagd glas. Daarbij zijn goede sloten op de deur ook belangrijk, laat een slotenmaker in Best je deuren controleren en indien nodig een nieuw slot erop plaatsen.

Lees ook:  Hoe isoleer je je huis?

No Replies to "Wat te doen tegen inbrekers?"


    Got something to say?

    Some html is OK