Wat is waterhardheid en wat doet een waterontharder?

Het drinkwater dat wij in Nederland drinken halen we meestal uit de grond. WML is een voorbeeld van een bedrijf dat het Limburgse water uit de grond haalt, zuivert en gereed maakt om uit de kranen bij miljoenen mensen thuis te stromen om meteen gedronken te kunnen worden. We mogen van geluk spreken dat dat in Nederland zomaar kan. Er zijn genoeg landen waar je absoluut niet uit de kraan mag drinken. Doe je dat wel, dan wordt je ziek. In Nederland zijn er verschillende soorten waterhardheden. Om ervoor te zorgen dat jouw water minder hard is, kun je gebruik maken van een waterontharder tx5000.

Mineralen en een waterontharder, werkt dat?

In de Nederlandse grond zit dus water dat goed te drinken is. Onze bodem waar wij het water uit halen is vol met mineralen. Twee van deze mineralen zijn magnesium en calcium. Ik benoem deze twee specifiek omdat dit ook de twee mineralen zijn die samen kalkaanslag veroorzaken. In huishoudens zonder een waterontharder wordt er vaak schade aangericht aan huishoudelijke apparaten zoals verwarmingen. Verwarmingen raken verstopt en dit veroorzaakt in de winter vaak grote problemen. Het kopen van een waterontharder helpt om deze waterhardheid tegen te gaan.

Waterhardheid in Nederland

Als de waterhardheid hoger dan 0dH is, komt er op het moment dat water verwarmd wordt kalkaanslag vrij. In heel Nederland is de waterhardheid minimaal 0 dH en dat betekent dat er altijd kalkaanslag vrij komt als het water verwarmd wordt. In Nederland is de waterhardheid meestal tussen de 0 en de 8 dH. De magneten in waterontharder tx5000 zorgen er voor dat het water minder hard wordt.

Hoe werkt onze waterontharder precies?

Waterontharder tx1000 en tx5000 maken gebruik van aantrekkingskracht van magneten om te werken. De de magnetische aantrekkingskracht zorgt ervoor dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren en binden. Wij weten dat als de essentiële mineralen uit het water verwijderd wordne, het water heel veel minder hard zal zijn.  Zonder essentiële mineralen uit het leidingwater te halen, krijgt kalkaanslag geen kans om toe te slaan. Om dit te kunnen doen, koop je een waterontharder magneet.

waterontharder

Lees ook:  Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende type telefoonhoesjes?

No Replies to "Wat is waterhardheid en wat doet een waterontharder?"


    Got something to say?

    Some html is OK