Wat is het uurtarief van een oppas precies?

Een oppas inhuren is een goede oplossing voor ouders om toezicht te houden als ze een hapje gaan eten, moeten werken of wat tijd voor zichzelf willen. Wanneer vrienden of familie geen tijd hebben om op de kleintjes te passen, wordt de hulp van een oppasser ingeschakeld. Vaak zijn dit jongere meisjes die wat extra’s willen verdienen. Dit is ook het deel waar verschillende meningen vaak botsen, want wat kost een oppas? Je hebt natuurlijk met een aantal verschillende factoren te maken. Zoek dit van tevoren wel even goed uit. Je wilt jouw oppas niet teveel betalen en uiteraard ook niet te weinig.

 

wat kost een oppas?

Uurtarief bepalen

Om het uurtarief van de oppasser te bepalen moeten we naar een aantal dingen kijken. Ten eerste: wat is de leeftijd van de oppasser? Is ze 15 jaar of is ze 20 jaar? Dat heeft grote invloed op het tarief. Verder kijk je nog naar dingen als ervaring. Waarschijnlijk heeft iemand van 20 meer ervaring dan iemand van 15 of 16. Ook de locatie kan een rol spelen in wat je jouw oppasser gaat betalen. Misschien maak je ook wel onderscheid in het soort werkzaamheden dat de oppasser moet doen. Zijn dit moeilijkere taken, dan kun je misschien ook meer gaan betalen.

 

Volgens de wet

Normaal kijk je bij het opstellen van een uurtarief naar het minimumloon. In dit geval is dat niet zo. Omdat oppaswerk vaak zwart gebeurd en het onregelmatig werk is kun jij helemaal zelf bepalen wat je per uur betaald. Zolang dit akkoord is met de oppaswerker natuurlijk. Je kunt er echter wel voor kiezen om het minimumloon aan te houden. Dit ligt voor een werknemer tussen de 15 en 18 jaar tussen de 3 euro per uur en de 5 euro per uur. Dit verschilt erg wel met oppassers die bijvoorbeeld ouder zijn dan 21. In die leeftijdscategorie ligt het minimumloon al stukken hoger, op zo’n 11 euro per uur. Zoals eerder vermeld kan het uurtarief van een oppasser ook gebaseerd worden op locatie. Het kan zijn dat er in Amsterdam meer vraag is naar een oppas dan in Eindhoven bijvoorbeeld.

Lees ook:  Zonder stress verhuizen naar Amsterdam

No Replies to "Wat is het uurtarief van een oppas precies?"


    Got something to say?

    Some html is OK