Wat is glamping

Glamping kan eigenlijk in twee woorden worden omschreven luxe kamperen. Maar wat is luxe kamperen nou precies en waar komt het vandaan? In deze blog zullen wij deze en meer vragen die jij mogelijk over glamping hebt beantwoorden.

Geschiedenis van glamping

Glamping, wat pas sinds 2016 is toegevoegd in het Oxford woordenboek is een samenvoeging van het woord glamour en camping. Alhoewel het woord vrij nieuw is bestaat het concept al wat langer. De eerste glampings werden al in de middeleeuwen georganiseerd door koningen en graven om te kunnen genieten van vakanties zonder de luxes van hun paleis te moeten achterlaten. Het wellicht grootste glamping event ooit vond plaats tijdens een diplomatische bijeenkomst in 1520 tussen de koning van Engeland en Frankrijk. Met zo een 2800 tenten en fonteinen met rode wijn was dit wel echt een overdreven spektakel.

Daarna was het een tijdje stil op het glamping front tot de 1920s toen de safari’s in Afrika de favoriete bezigheid werden voor de Europese en Amerikaanse elites. Zij waren niet bereid hun luxes op te geven tijdens hun vakanties. Dus dingen zoals opvouwbare badkuipen, champagne kisten en elektrische generators waren allemaal standaard uitrusting voor de kampeerders in 1920.

Tegenwoordig

Tegenwoordig is glamping veel toegankelijker geworden voor de meeste mensen. Zo kun je in de meeste delen van Europa wel kampeerplaatsen vinden die glamping opties aanbieden. Zo kun je zelfs glamping in Slovenië bedrijven. Vaak wordt glamping gecombineerd met muziekfestivals. In plaats van je eigen tent moeten meenemen bieden veel van de grote muziekfestivals hele accommodaties aan die eigenlijk niet meer veel met kamperen te maken hebben

Dus ben jij iemand die altijd al heeft willen kamperen maar ben je nooit bereid geweest om alle luxes van het hotelleven achter te laten dan is glamping wellicht iets voor jou. Neem een kijkje voor je volgende vakantiebestemming of ze daar wellicht de mogelijkheid bieden om een nachtje te glampen.

Lees ook:  Je auto wassen doe je zo

No Replies to "Wat is glamping"


    Got something to say?

    Some html is OK