Wat is fulfilment?

Fulfilment is het proces dat zich richt op het afhandelen en verwerken van opdrachten en activiteiten die voortkomen uit klantcontacten. Bij fulfilment besteed je het orderpicken en jouw voorraad uit aan een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in dit soort processen. Fulfilment is dus het totale proces van een bestelling binnen krijgen tot aan de verzending. Het hele bestel- en verzendproces dus. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf in Almere, maar heb je het te druk met andere zaken? Dan kun je de fulfilment in Almere uitbesteden aan een extern bedrijf. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken over dit proces.

Het hele fulfilment proces

Voordat je kunt beginnen met het fulfilment proces, is het belangrijk dat jouw hele ordersysteem gekoppeld is aan het warehouse management system (WMS).

Het begint allemaal bij de ontvangst van de goederen. Deze komen aan in het warenhuis of magazijn. Medewerkers van jouw bedrijf ontvangen deze goederen en controleren ze op eventuele schade. Als alles goed is gekeurd, worden ze opgeslagen in het WMS en weggezet in het magazijn.

Nu liggen de producten dus opgeslagen in het magazijn. De opslag van goederen is een belangrijk onderdeel. Sommige goederen vereisen namelijk andere opslagvoorwaarden dan andere. Zo zullen sommige levensmiddelen gekoeld bewaard moeten worden, daar bijvoorbeeld kleding in normale omstandigheden bewaard kan worden. Zorg ervoor dat alle producten altijd geregistreerd worden in het WMS. Zo weet iedereen altijd waar iets opgeslagen staat.

Dan komt de orderverwerking. Zodra er een order binnenkomt, begint het orderpicken. Dit is het bij elkaar verzamelen van de juiste producten en het verzendklaar maken ervan. Alles op tijd orderpicken is van groot belang.

Na de orderverwerking komt de assemblage en het inpakken. Sommige producten of goederen zullen nog samengevoegd of in elkaar gezet moeten worden vóór verzending. Als het product compleet is, kan het worden ingepakt. Dit kan in een doos gedaan worden of op pallets gestapeld worden waarna alles geseald wordt.

Tot slot is er nog de verzending. Deze kunnen door PostNL of DHL worden vervoerd, maar bij grote bedrijven gebeurt het meestal door transportbedrijven. Deze laden dan een hele vrachtwagen vol met gesealde pallets. Scan altijd alles. Van binnenkomst van een product, tot het opslaan en de verzending ervan. Zo wordt tenminste alles goed bijgehouden in het WMS.

Fulfilment uitbesteden

Mocht het fulfilment proces te veel tijd in beslag nemen voor jouw eigen bedrijf of is het zelf lastig te regelen? Dan kun je het fulfilment proces ook uitbesteden aan een extern fulfilment bedrijf. Zij zorgen er dan voor dat alles soepel loopt en verwerkt wordt. Zo zijn er bedrijven die fulfilment in Almere doen, in Lelystad, et cetera.

fulfilment in Almere
Lees ook:  Onderwater wereld en de industrie

No Replies to "Wat is fulfilment?"