Waarom wordt er zoveel geblogd?

Overal op internet zijn blogs. Persoonlijke blog, zakelijke blog, reisblog, voedselblog, beautyblog. Maar wat is nou precies een blog? Waarom bloggen bedrijven en mensen eigenlijk? In deze blog leg ik precies uit wat een blog is en wat de voordelen zijn. En hoe simpel het is om dit ook te doen!

betekenis

 

Wat is een blog?

Wat is nou precies de betekenis van een blog? Een blog is een informatief of inspirerend artikel dat online verschijnt met een informele en persoonlijke toon, waar lezers erop kunnen reageren.

In een blog vertel je de lezer iets dat hem kan helpen. Vaak is dit gunstig (hoe iemand snel af kan vallen, waarom slaap goed is voor de gezondheid), maar het kan ook inspirerend zijn (persoonlijke verhalen over hoe om te gaan met moeilijke tieners).

Een blog staat natuurlijk altijd online. Anders noemen we het een artikel of column. Inhoudelijk is dat niet anders, ik heb ook een blog geschreven, die later in vakbladen is verschenen. Maar om het onderscheid duidelijk te maken, noemen we blogs alleen online blogs. Lees hieronder de beste plaatsing.

Persoonlijke blogs

Dit soort blogs zijn het meest zoals oorspronkelijk bedoeld. In een persoonlijke blog geeft de persoon die het verhaal vertelt veel om het schrijven over zijn of haar ervaring. Dit mag dan een reisverslag zijn (reisblog), maar de dagelijkse beslommeringen om moeder te zijn van twee jonge kinderen (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles schrijven, wat ze leuk vinden.

Zakelijke blogs

Naarmate blogs steeds populairder werden, begonnen bedrijven ook met bloggen. Hierdoor zijn zakelijke blogs ontstaan. In zakelijke blogs gaat het meer over het werkveld waarin een bedrijf actief is. Zakelijke blogs geven hierover tips en advies. Een bedrijf dat hardloopschoenen verkoopt, kan bijvoorbeeld een blog maken met tips om blessures te voorkomen.

Bedrijven met zulke inhoudrijke blogs laten zien dat ze veel van het vak weten. Ze omschrijven zichzelf als experts en hopen meer klanten aan te trekken.

Lees ook:  Dames, vinden jullie dit niet vervelend?

No Replies to "Waarom wordt er zoveel geblogd?"


    Got something to say?

    Some html is OK