Tijd voor afkoeling

De komende tijd wordt het enorm warm in Nederland. Temperaturen blijven boven de 30 graden voor een langere tijd en op sommige dagen wordt het zelfs 37 graden. Verkoeling in dit weer is dus essentieel.  Daarom geven wij  enkele tips om je koel te houden tijdens deze hoge temperaturen.

Zorg voor afwisseling

Het wordt prachtig weer en dan heb je misschien de neiging om zoveel mogelijk in de zon te blijven. Kijk hiermee uit , te lang in de zon met deze temperaturen kan ervoor zorgen dat je een zonnesteek op loopt. Dit is iets wat je zoveel mogelijk wilt voorkomen. Niet alleen ben je dan verbrand , je kunt namelijk ook er flink ziek van worden en enkele dagen plat liggen. Zou zonde zijn van je vakantie toch? Voorkom dit en wissel je zonuren dus af. Hiermee bedoel ik dat je niet de hele dag in de zon moet zitten. Wissel voldoende af door soms een uur in de schaduw te gaan zitten. Op deze manier voorkom je complicaties en verminder je de kans op verbranding of een zonnesteek.

Koel jezelf af

Tijdens deze temperaturen is het enorm belangrijk om koel te blijven. Denk hierbij aan zwemmmen in een zwembad, meer of de zee. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaam afkoeling krijgt en daardoor beter tegen de warmte kan. Ga je niet naar het zwembad maar ga je lekker genieten in je tuin? Zorg er dan voor dat je verkoeling in de buurt hebt. Denk hierbij aan een tuinslang of zelfs een douche. Solar douches zijn perfect voor deze soort afkoeling. Je kunt ze gemakkelijk instaleren en gebruik ervan maken.

Lees ook:  Voor iedere sector de juiste werkvesten

No Replies to "Tijd voor afkoeling"


    Got something to say?

    Some html is OK