Op weg naar je rijbewijs in Eindhoven

Rijbewijs halen in Eindhoven

Je wilt gaan rijlessen in Eindhoven, maar bij welke rijschool? Natuurlijk wil je met zo min mogelijk lessen je rijbewijs halen en het liefst met maar één examen. Daarnaast wil je zekerheid dat je jouw examen zo snel mogelijk haalt. Let dan op het slagingspercentage van een rijschool. Maar wanneer is dit slagingspercentage goed en wanneer niet? Wij zochten het voor je uit.

Definitie slagingspercentage

Een slagingspercentage is het percentage van de leerlingen die in één keer slagen bij het eerste rijexamen. Bij een tweede rijexamen is er ook sprake van een slagingspercentage, maar die hoort niet bij het slagingspercentage van de eerste poging.

rijschool eindhoven

Mate van belang van het slagingspercentage

Hoe belangrijk is het slagingspercentage van een rijschool precies? Heeft het slagingspercentage invloed op hoe goed een rijschool is, of heeft dit meer te maken met de doelgroep waar de rijschool zich op focust?

Autorijschool-kwaliteit houdt altijd rekening met leerlingen die lijden aan faalangst.   Het begeleiden van een bepaalde doelgroep kan invloed hebben op het slagingspercentage. Het begeleiden van mensen met faalangst is hier een voorbeeld van. Zij kunnen namelijk helemaal vastlopen bij een examen, waardoor ze het voor hun gevoel volledig verpesten. Door dit gevoel wordt het waarschijnlijk niet beter. Echter kunnen deze mensen met de juiste begeleiding ook slagen. Wellicht heeft dit meer tijd nodig dan de gemiddelde leerling.

Als de instructeur een leerling op examen stuurt die nog niet klaar is voor een examen, dan kan dit ook invloed hebben op het percentage. Het ligt er dus ook vooral aan hoelang een instructeur wacht met een leerling op examen sturen. Wellicht weigert een rijschool met een hoog percentage om leerlingen op examen te sturen tot hij vindt dat een leerling er écht klaar voor is. Het is aan jou te bepalen of dit wel of niet bij jou past. Echter kan er ook aan het slagingspercentage gezien worden of een instructeur leerlingen te vroeg op examen stuurt.

Ben jij benieuwd of een rijschool goed bij jou past? Neem dan een proefles deze is vrijblijvend waardoor je nog steeds de mogelijkheid hebt om te beslissen of deze rijschool bij jou past. Ben je nog op zoek naar een Rijschool in  Eindhoven? Neem dan eens een kijkje op de site van Autorijschool kwaliteit.

 

Lees ook:  Rijschool Zeeland voor alle rijlessen

No Replies to "Op weg naar je rijbewijs in Eindhoven"


    Got something to say?

    Some html is OK