Maak jij al gebruik van groene stroom?

Het is al langer een terugkomend onderwerp: het wel of geen gebruik maken van groene stroom.
Steeds meer Nederlandse huishoudens zien de voordelen ervan en stappen massaal over naar energieleveranciers die groene stroom aanbieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Greenchoice.
Groene stroom is een ander woord voor duurzame energie. Het belangrijkste kenmerk van deze duurzame energie is dat er naast elektriciteit ook warmte opgewekt wordt. Mensen die kiezen voor duurzame energie of groene stroom zijn vaak erg milieubewust. Zij kennen de belangen en de belangrijkste voordelen van hun acties. Maar wat maakt deze vorm van energie nu zo populair? Wat zijn de grootste voordelen?

 

De belangrijkste voordelen van deze stroom

Het is niet voor niets dat groene stroom zo gewild is. We bespreken de belangrijkste voordelen van groene stroom in deze blog. Mocht je meer willen weten over de details of is groene stroom wellicht iets waar jij aan denkt, dan kun je contact opnemen met de klantenservice greenchoice via de telefoon of mail.

Ten eerste is duurzame energie erg goed voor het milieu, onze aarde. Er komt bij het opwekken van duurzame energie een stuk minder afval vrij dan wanneer we onze gebruikelijke fossiele brandstoffen gebruiken. Dit gaat niet alleen ten goede wat betreft de gezondheid van de planeet, maar ook die van ons zelf. De standaard stoffen die vrijkomen bij de uitstoot zijn erg slecht voor je.

Hoewel dit een voordeel is, zijn er nog meer redenen om groene stroom te overwegen. Ook voor je beurs is het goed. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen, dan geniet je elke maand van een flinke korting op je energierekening. Zolang je er maar genoeg hebt kun je jouw hele woning voorzien van de nodige stroom. Dit betekent dat je niet langer afhankelijk bent van een energieleverancier.

 

De overheid steunt je

Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat veel mensen af hakken wanneer ze zonnepanelen moeten gaan kopen, maar wist je dat de overheid je tegemoet komt als je dit doet? De belasting toegevoegde waarde die je over de panelen betaald krijg je van de regering terug.

 

 

Lees ook:  Wat is het uurtarief van een oppas precies?

No Replies to "Maak jij al gebruik van groene stroom?"


    Got something to say?

    Some html is OK