Waar komt Singles Day vandaan?

De Singlesday deals staan ook wel bekend als een anti-valentijnsdag dat vanaf 2009 een wereldwijd shopping festival is geworden. Het is niet alleen China’s maar inmiddels ook ‘s werelds grootste online shopping evenement en vindt plaats op de 11-11. Bedrijven maken in totaal miljarden dollars omzet tijdens deze feestdag. Maar wat is Singles Day nou precies en waar komt het vandaan?

 

Het doel van Singles Day

Het is een feestdag om je leven als vrijgezel te vieren. Om deze dag nog leuker te maken, geven bedrijven hun producten allerlei leuke aanbiedingen. Zo kun je voor jezelf een aantal mooie producten kopen. Singles Day is in Nederland dé vrijgezellendag.

 

De oorsprong van Singles Day

Er gaan meerdere verhalen rond over het ontstaan van deze feestdag. De feestdag zou bijvoorbeeld verzonnen zijn door vrijgezellen mannelijke studenten van deze universiteit om aan een vriendin te komen. Singles Day werd in 1993 naar voren gebracht door de Universiteit van Nanking. Er is ook een verklaring waarbij een liefdesverhaal naar voren komt. Het gaat over een man genaamd Guang Kun, die een relatie had met een meisje dat stierf aan een ernstige ziekte. Op zijn verjaardag wilde hij haar herdenken en bedacht hiervoor 11-11 als dé dag waar op een festival zou plaatsvinden om haar te herdenken. Dit festival heet het Guang Gun Festival.

 

Singles Day

Voor wie zijn de Singlesday deals

Wij vinden het een mooi iets, dat singles zichzelf trakteren tijdens deze feestdag door allerlei Singlesday deals in te slaan. Vrijgezellendag is van oorsprong namelijk een dag voor vrijgezellen mannen, maar ook veel alleenstaande vrouwen vieren tegenwoordig deze dag. Singlesday is dus eigenlijk niet alleen voor vrijgezellen. Het doel is stiekem ook om vrijgezellen aan een relatie te helpen.

 

De beste Singlesday deals inslaan

Het is natuurlijk belangrijk om te weten te komen hoe jij de beste Singlesday deals kunt inslaan. Wij vertellen je hoe je dit kunt doen. Noteer eerst wat je allemaal wilt gaan kopen. Zo heb jij een mooi overzicht van wat je allemaal moet gaan inslaan. Sla deze producten toe als favorieten in je bladwijzers zodat je er direct naartoe kunt gaan wanneer het de elfde van de elfde is.

Lees ook:  Wat kan je doen met een EAN code?

No Replies to "Waar komt Singles Day vandaan?"


    Got something to say?

    Some html is OK