Hoe kunt u uw bedrijf duurzamer maken?

Wanneer u een eigen onderneming heeft is het bijna vanzelfsprekend om bewust met duurzaamheid om te gaan. Door verduurzaming van uw bedrijf zult u een steentje bijdragen aan het milieu, maar u zult ook merken dat dit kosten kan besparen. Uw verduurzaming bedrijf zal er ook voor zorgen dat u gestroomlijnder, efficiënter en winstgevender kan werken. Uw onderneming duurzamer maken kan op verschillende manieren. Wanneer u ook op meerdere manieren duurzamer te hand gaat zult u ook meer kunnen bezuinigen. Meer weten over hoe u uw onderneming duurzamer kan maken? Lees dan gerust verder!

 

Besparingsmogelijkheden

Zoals benoemd zijn er meerder manieren om energie te besparen. Een daarvan is het gebruik van energiezuinige lampen. Bij bepaalde plekken waar het ligt niet altijd nodig is kunt u bewegingssensoren plaatsen om zo energie te besparen op het licht. U kunt ook door het hele kantoor LED-lampen gebruiken. Bovendien kunt u ook uw temperatuur verlagen tot een vaste temperatuur. Wanneer u een standaard temperatuur behoud in uw pand kunt u gemakkelijk al stookkosten besparen. Een tijdklok is ook nog een optie, hierdoor springt de verwarming alleen aan tijdens kantooruren. Bedrijven met meer dan 250 FTE zijn tevens verplicht om EED audit toe te passen. Dit is om duurzamer met energie om te gaan. EED audit is verplicht vanuit de overheid. Daarnaast is het erg aan te raden om door u en uw collega’s de computer uit te zetten wanneer jullie weg gaan. Een computer die op stand-by staat gebruikt nog steeds 50% van de stroom. In één jaar tijd kunt u de CO₂-uitstoot met maar liefst 136 kg verlagen.

 

We cycle!

Wat niet per se bespaard op kosten, maar wel op duurzaamheid: recyclen. Zo kunnen producten langer mee gaan. Zo kunt u gerecyclede cartridges kopen voor uw printer. U kunt ook uw gerecycled papier kopen. Dit helpt tegen het kappen van veel bomen. Juist met hoeveel bomen er al gekapt worden is dit een goede keuze om op te besparen. U kunt ook bij het printen van papier dubbelzijdig printen, dit bespaart ook weer papier. Er zijn ook andere gerecyclede producten zoals een afvalzak die volledig gerecycled is.

 

Verduurzaming bedrijf

Lees ook:  Waar jij op moet letten bij het kopen van kartonnen dozen 

No Replies to "Hoe kunt u uw bedrijf duurzamer maken?"