Hoe begin je met beleggen en de Vanguard S&P 500 ETF

De wereld van beleggen is een steeds interessanter optie aan het worden voor veel mensen. Dit heeft meerdere redenen. De rentepercentages op de bank zijn ongekend laag en de opkomst van crypto en verschillende beleggingsapps maken het steeds makkelijker om de stap te maken. Uiteraard heb je ook meer risico’s wanneer je je geld gaat beleggen in aandelen of crypto. De risico’s zijn een afweging die je voor jezelf moet gaan maken. Hieronder hebben we een aantal stappen voor je op een rij gezet over hoe je begint met beleggen. Ook vertellen we je iets meer over de Vanguard S&P 500 ETF.

Definieer je doel

Zoals bij veel dingen is het van belang om een bepaald doel in je achterhoofd te houden waar je naar toe streeft. Doelen kunnen variëren van een studie voor je kind tot een pensioen.

Bepaal hoeveel je gaat beleggen

De tweede stap is bepalen hoeveel geld je wilt gaan beleggen. Het is niet aan te raden om meteen al je spaargeld erin te stoppen. Ga voor jezelf na hoeveel je maandelijks kan missen en wat je niet te veel pijn gaat doen.

Hoeveel risico wil je lopen?

Er zijn verschillende soorten aandelen en markten waarin je kan stappen. Het ene aandeel is wat risicovoller dan het andere. Neem bijvoorbeeld de crypto markt, we zien dat de markt soms er explosief is. Het kan soms voorkomen dat je 100 euro investeert en dat het een aantal weken later 1.000 euro waard. Echter moet je ook bedenken dat het andersom kan gaan. Je investeert 1.000 euro en opeens is het 100 waard. Als je van plan bent te gaan beleggen moet je in je achterhoofd houden dat je dat geld kwijt bent. Het moet je ook geen pijn doen als het opeens minder waard is. Beleggingen schommelen nu eenmaal. Daarom is het ook aan te raden om maandelijks een vast bedrag te kopen. Zo koop je de ene keer hoog en de andere keer laag.

Vanguard S&P 500 ETF

Ben je van plan te gaan beleggen dan kan de Vanguard S&P 500 ETF een interessant indexbellegging zijn. De Vanguard S&P 500 ETF is een Amerikaans onderneming die erom bekend staat geen winstoogmerk te hebben. Vanguard S&P 500 ETF is wereldwijd een van de populairste ETF’s en sinds een tijdje ook actief in Europa. De Vangaurd ETF vertegenwoordigd veel aandelen uit allerlei verschillende landen. Als beginnend handelaar zijn de Vanguard ETF nog vrij goed in te schatten en dit maakt deze ETF ideaal om mee te beginnen.

Lees ook:  Geld lenen?

No Replies to "Hoe begin je met beleggen en de Vanguard S&P 500 ETF"