Geschiedenis van zilver

Zilver maakt deel uit van het edelmetaal. U kunt edelmetalen zien als een grote familie met verschillende broers en zussen. Goud is de zeldzaamste van alle edelmetalen en wordt daarom vaak als het belangrijkste lid van de familie gezien. Goud is van alle edelmetalen het meest zeldzaam. Het wordt minder gewonnen als bijvoorbeeld zilver. Dit betekent automatisch dat goud meer waard is. De meeste edelmetalen worden al honderden jaren gebruikt. Denk er maar eens over na. Muntstukken van zilver, juwelen en sieraden van zilver. Ook in die tijd was zilver voor het overgrote deel van de mensheid makkelijker te verkrijgen dan goud. Tegenwoordig wordt zilver verhandeld op edelmetaalbeurzen. Grote beurzen als deze liggen in New York en Londen.

 

Ken jij deze edelmetalen?

Het grote publiek is over het algemeen wel bekend met termen als zilver of platina. Toch bestaan er nog een handje vol edelmetalen die minder bekend zijn voor het grote publiek. Hier volgt de lijst.

 

– Ruthenium
– Wolfraam
– Osmium
– Palladium
– Rodium
– Iridium

Stabiele koers

Vraagt het elke belegger na, zilver en goud zijn beide uitermate geschikte belegging mits jij als doel hebt je geld vast te zetten. In het verleden waren er al veel mensen die hun geld stopte in edelmetalen in tot op de dag van vandaag gebeurt dit nog steeds. Ook al gaat het met de economie in het algemeen wat minder, zul je merken dat zilver en goud amper in prijs veranderen.

 

Wat je moet weten

Heb jij al ervaring met beleggen dan ben je waarschijnlijk bekend met cfd-brokers. Je dient een account te hebben op het moment dat jij wilt gaan investeren in edelmetalen.  Een aantal voorbeelden van cfd-brokers zijn DeGiro, Binck Bank of internationale partijen als Plus500. Je moet van tevoren een aantal dingen weten. Zo is het handig als je weet wat de zilverprijs is, hoe de koers zich in de afgelopen periode heeft gedragen enzovoorts. Op het internet kan een zoekopdracht je al veel vertellen over deze gegevens.

 

zilverprijs

 

Lees ook:  Belangrijke factoren bij het starten van een bedrijf in het buitenland

No Replies to "Geschiedenis van zilver"


    Got something to say?

    Some html is OK