Gebruik pallets om meubels te maken 

Je hebt vast wel eens pallets gezien. Ze worden meestal gebruikt voor het transporteren van goederen met een vorkhefttruck en zijn erg stevig gebouwd. Logisch ook want ze moeten veel gewicht kunnen dragen zonder scheuren op te lopen of kapot te gaan. Dat is echter niet het enige waar pallets goed voor zijn. Je kunt ze namelijk op veel meer manieren gebruiken. Bijvoorbeeld voor het maken van je eigen meub 

Is het moeilijk? 

Je eigen meubels maken hoeft geen rocketscience te zijn. Integendeel, je kan heel eenvoudig je eigen meubels maken met een paar materialen en gereedschappen. Misschien denk je nu: “Waar heb jij het over? Meubels zijn toch niet makkelijk zelf te maken?”. Het valt reuze mee hoe moeilijk het is om je eigen meubels in elkaar te zetten hoor. Zelfs ik als schrijver van deze blog is het gelukt en in mijn omgeving sta ik doorgaans bekend om mijn twee linkerhanden.  Ga er rustig voor zitten, pak een notitieblokje om alles op te schrijven en voor dat je het weet heb jij je eigen meubels in elkaar gezet. 

Waar houd ik rekening mee 

Heb je je notitieblokje en een pen gepakt? Goed, dan gaan we beginnen! Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat je een goede en stevige basis hebt voor je meubels. Pallets zijn uitermate geschikt hiervoor en gaan daarnaast heel lang mee. Zorg ervoor dat je pallets aanschaft die van hoogwaardige kwaliteit zijn zodat je zo lang mogelijk plezier van je meubels kan hebben.  

 

Welk soort meubel wil ik graag maken? 

Nou je de basis weet van een stevig zelfgemaakt meubel is de volgende stap om te bedenken wat voor soort palletmeubel je gaat maken.  Laten we er als voorbeeld vanuit gaan dat je een pallet bank wilt maken. Om een fatsoenlijke, stevige en duurzame bank te maken heb je pallets nodig met een afmeting van 80 x120 cm. Daarnaast heb je nog gereedschap nodig, kussens en misschien wat verf om je bank een unieke uitstraling te geven. Je lijstje ziet er nu als volgt uit: Pallets met afmetingen 80X120, gereedschap, kussens en verf. Eigenlijk kan je alles van je lijstje wel goedkoop aanschaffen. De verf kun je bij je plaatselijke bouwmarkt halen, kussens kun je goedkoop bij de action halen en gereedschap heb je meestal zelf. Het enige wat je nog moet uitzoeken is waar je je pallets vandaan haalt. 

Vraag niet om pallets van lokale ondernemers 

Zoals ik al aan het begin van de blog zei is het belangrijk dat je pallets aanschaft van hoge kwaliteit. De meeste pallets die je gratis kan krijgen voldoen hier niet aan doordat ze verrot zijn of al gescheurd zijn. Het is daarom aangeraden om je pallets aan te schaffen bij een winkel zodat je zeker weet dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je zelfgemaakte pallet bank. De meeste grote retailers in Nederland verkopen geen losse pallets. Gelukkig is er Palletdeal, zij leveren hoge kwaliteit pallets in verschillende vormen en maten. Kijk dus snel op hun website zodat jij kan beginnen aan je pallet bank en je vrienden versteld kan laten staan. Bedankt voor het lezen van deze blog en heel veel succes met je project. 

Lees ook:  Solliciteren in coronatijd

No Replies to "Gebruik pallets om meubels te maken "


    Got something to say?

    Some html is OK