Een houten of aluminium veranda?

Wat voor soort veranda wordt het? Vooral in de lente en zomer periode  is een veranda handig om te hebben. Zo kun je namelijk heerlijk genieten van het lekkere weer en buiten zitten wanneer het jou uitkomt. De juiste veranda aanschaffen is dus cruciaal. Wil jij ook de ideale veranda aanschaffen? Lees dan snel verder! In deze blog gaan wij je de verschillen uitleggen tussen een aluminium en houten veranda. Zo weet jij zeker welke keuze het beste bij je past. 

 

Houten veranda voordelen

Het kan dat een aluminium veranda niet goed bij je past omdat misschien de uitstraling je niet aanspreekt.  Hier is ook een goed alternatief voor. Een houten veranda geeft de veranda een gezellige en warme uitstraling. Je kunt houten veranda´s aanschaffen met verschillende soorten uitstralingen. Zo bestaan er houten veranda´s die een moderne en strakke uitstraling hebben, maar er is ook de mogelijkheid om een houten veranda aan te schaffen die een klassieke of landelijke uitstraling geeft. Bij het kiezen van een houten veranda is er daarnaast ook nog een grote keuze aan het soort hout wat je gaat gebruiken voor de veranda. De houtkeuze kunt u daardoor goed combineren met de stijl van uw eigen woning en hierdoor een uniek karakter creëren.  

Aluminium veranda voordelen

Een aluminium veranda is onderhoudsarmDeze veranda is namelijk weerbestendig en kan daardoor makkelijk alle seizoenen aan. Aluminium is een veelzijdig materiaal. Dat komt doordat het een licht maar sterk materiaal isAluminium heeft een oxidelaagje. Dit oxide laagje zorgt ervoor dat het materiaal bestendig is tegen water en luchtHet oxidelaagje op het aluminium zorgt ervoor dat het materiaal niet gaat roesten en het materiaal niet ontvlambaar reageert op andere stoffen van buitenaf. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat een aluminium veranda makkelijk te reinigen is en geeft het een unieke strakke en moderne uitstraling 

Het verschil tussen de 2

Ten opzichte van een aluminium veranda is het bij een houten veranda van belang dat het hout onderhouden wordt. Dit hout wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Hierdoor kan het hout veranderen in kleur, wat het een natuurlijke uitstraling geeft. Om het hout te beschermen en sterk te houden is het van belang om elke 4-5 jaar het hout te onderhouden met een hoogwaardige grondlaag of houtolie.  

Nu we wat meer inzicht hebben in de eigenschappen van een houten en een aluminium veranda, zullen we kort even de verschillen op een rijtje zetten. 

 

Aluminium Veranda                                                 Houten Veranda 
+ Makkelijk in onderhoud 

+ Roest en brandbestendig 

 Minder mogelijkheden qua design 

 

+ Veel mogelijkheden qua design 

+ Gezellige en natuurlijke uitstraling 

 Hout leeft en moet onderhouden worden 

 

Eindoordeel 

Wij hopen dat we u met deze blog wat meer informatie hebben gegeven over houten en aluminium veranda’s. Zoals af te lezen in deze blog hebben beide veranda’s hun voor – en nadelen. Welke veranda het uiteindelijk wordt is volledig uw eigen keus en dus persoonsafhankelijk. Handelsonderneming Kirkels heeft veel verschillende soorten houten- en aluminium veranda’s. Een exclusieve veranda is ook mogelijk. Mocht u al uit zijn over uw keuze kijk dan eens bij ons assortiment aan Veranda’s 

Lees ook:  Wat Voor Waterontharder Heb Ik Nodig

No Replies to "Een houten of aluminium veranda?"


    Got something to say?

    Some html is OK