Een fijne en goede stageplaats vinden

Nu het schooljaar van 2020-2021 langzaam ten einden loopt moeten veel studenten na de zomer weer op stage gaan. Veel studenten willen graag eens stageplaats vinden die goed bij ze past en waar ze veel kunnen leren. Dit is natuurlijk iets wat veel studenten willen, maar vaak is dit moeilijker dan het lijkt. Als je ooit een stageplaats hebt moet regelen weet je vast en zeker hoe lastig en tijdrovend dit kan zijn. Je moet vaak urenlang scrollen en op verschillende platformen een bericht posten en dan hopen dat je stageplaats vindt. Je zoekt urenlang en vaak zijn er veel bedrijven die je een stageplaats aanbieden die je niet echt aanspreekt. Om je een beetje te ondersteunen in dit proces hebben we een aantal tips die je hieronder kan lezen. Lees dus snel verder en gebruik de tips om de juiste stage te vinden.

Via je opleiding

Veel studenten kunnen vaak via hun opleiding een stageplaats vinden. Dit zijn vaak bedrijven die al eens samen hebben gewerkt met studenten van je opleiding. Deze bedrijven willend dan nog eens studenten willen aannemen. Dit is vaak een vrij makkelijke manier om een stageplaats te vinden.

Gebruik LinkedIn

Je kan ook gebruik maken van LinkedIn om een oproep te doen aan je netwerk. Je kan dan eenvoudig en snel een stukje tekst plaatsen dat je een stageplaats zoekt. Door dit met je netwerk delen en hen te vragen dit voor je te delen. Zo kan je op een vrij snelle en makkelijke manier een stageplaats vinden. Omdat LinkedIn vaak voor het professionele werkveld is kan je er vanuit gaan dat je oproep wel bij iemand terecht komt. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van Facebook of een ander netwerk om dit te vragen. Echter is LinkedIn vaak het toegankelijkste en snelste.

Regel je stage commerciele economie

Studenten die een stage commerciele economie moet regelen moeten vaak rekening houden met een aantal dingen. Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat jij en nog honderden andere studenten. Samen met jou op zoek zijn naar een stage in hetzelfde werkveld. Hierdoor is de kans kleiner dat jij aangenomen wordt, omdat de concurrentie hoog ligt natuurlijk. Om je stage commerciele economie te regelen kan je nog een aantal dingen doen. Hierboven kon je al lezen dat je LinkedIn kon gebruiken om mensen te bereiken met een oproep. Dus als je, je stage commerciele economie wilt regelen kan je ook gebruik maken van stageplatformen. Op deze stageplatformen kunnen bedrijven zich aanmelden die op zoek zijn naar een stagiair in een bepaald werkveld. Je kan dan vaak filteren op plaats, opleiding en soort stage. Je stage commerciele economie kan je dus op verschillende manieren regelen.

Lees ook:  test

No Replies to "Een fijne en goede stageplaats vinden"