Drie tips voor een meer professionele webshop

Heb jij een eigen webshop en wil je daarin het komende jaar een aantal stappen ondernemen? Ook als je een kleine webshop hebt en je klantenkring nog niet heel groot is, is het een goed idee je professioneel op te stellen, zodat eventuele toekomstige klanten je serieus nemen. Dit zijn drie tips voor een meer professionele webshop.

Tip 1: Laat je huisstijl overal terugkomen

Als je nog geen eigen huisstijl hebt is het zaak om daar zo snel mogelijk werk van te maken. Kies signature kleuren en laat een logo ontwerpen dat je overal terug laat komen. Je kunt bijvoorbeeld etiketten laten maken die je op de te verzenden producten plakt of laat een verzenddoos ontwerpen in de kleuren van jouw onderneming. Een mooie huisstijl oogt niet alleen professioneel, maar maakt ook dat klanten je makkelijker onthouden.

Tip 2: Wees actief op sociale media

Als je nog geen kanaal hebt op sociale media voor jouw webshop, doe dat dan direct. Een echte onderneming heeft immers zijn eigen kanaal. Met gesponsorde posts kun je nieuwe volgers lokken. Plaats twee keer in de week tot dagelijks interessante content omtrent jouw bedrijf. Kondig nieuwe producten of kortingen aan of neem mensen een dagje mee in het reilen en zeilen van het bedrijf. Het kan ook lucratief zijn om een videograaf in te huren die in één keer heel veel mooie content voor je maakt. Zo kun je een aantal weken achter elkaar prachtige dingen posten. Dat komt je aantal volgers vast ten goede.

Tip 3: Geef de klant zo veel mogelijk opties

Een professionele webshop biedt de klant zo veel mogelijk opties. Maak bestellen bij jou zo makkelijk mogelijk. Geef de klant verschillende betalingsmogelijkheden (zoals Ideal, PayPal en Klarna) en biedt ook de mogelijkheid om het pakket op te halen bij een afhaalpunt. Als het makkelijk is om bij jou te bestellen, zullen klanten vaker bij je terugkomen. Kortom: ook als je webshop nog niet zo groot is, is het belangrijk om te investeren in de professionaliteit van jouw webshop. Dat kost misschien wat geld, maar met de nieuwe klanten die je gaat winnen verdien je dat dubbel en dwars terug.

Lees ook:  De populariteit van Singles Day in Nederland

No Replies to "Drie tips voor een meer professionele webshop"