De wonderbaarlijke wereld van eSport

Elk jaar verbaasd de technologie ons weer in hoe snel het groeit. Dit zie je niet alleen terug bij de nieuwste gadgets als iPhone’s of het laatste model Tesla, ook in de wereld van de sport zie je deze invloed. Het gaat zelfs zo snel dat er sporten zijn die online en op een scherm worden uitgevoerd. Dit heeft de toepasselijke naam ‘eSport’ gekregen. Hoewel het niet vreemd is dat men eSports automatisch koppelt aan gamen zijn ze niet hetzelfde. Benieuwd wat eSports precies zijn, lees dan snel verder!

 

Fanbase wereldwijd

Tot op de dag van vandaag groeit de fanbase van deze vertakking van sport nog steeds in rap tempo. De grootste groei werd vastgesteld tussen 2017 en 2019, toen eSports vaker in het nieuws en op tv voorbij kwamen. Wereldwijd zijn er bijna 200 miljoen enthousiaste eSport-fan, meer dan de totale aanhang van bekende sporten als ijshockey. En dat terwijl dit voor Amerikanen bijna sport nummer één is. Wat er dan precies gespeeld word? Dat is per land anders. Fortnite is een eSport die over de hele wereld wel bekend is, ook in Nederland wordt het veel gedaan. Bij ons zijn dit ook spellen als FIFA, een voetbalspel. Net als in elke sportindustrie wordt er bij eSports jaarlijks veel omgezet. We hebben het hier over honderden miljoenen. Zo wordt de jaaromzet van 2020 geschat op iets meer dan 580 miljoen dollar. eSports zijn dus al een stuk groter als dat sommige van ons denken.

 

Evenementen

Cijfers liegen niet: vooral de jeugd van tegenwoordig houdt van eSports en het hele online aspect. Zij groeien immers op in een generatie waarin echt alles online gebeurd. De meeste hebben een favoriete eSporter die ze volgen op social media of YouTube. Zelf een eSport-evenement oprichten kan bijvoorbeeld via https://urbanevents.nl/ of een andere website. Urban Events organiseert onder ander virtual reality en competitieve gaming. Dit kan zijn voor een verjaardagsfeestje, bedrijfsuitje of gewoon voor een vriendengroep in het weekend.

Lees ook:  1 april, kikker in je bil

No Replies to "De wonderbaarlijke wereld van eSport"


    Got something to say?

    Some html is OK