De bekendste social media platformen in het kort

We leven in een tijdperk waarin echt alles op het internet gebeurd. Zakelijke dingen, maar ook vermaak en ontspanning. Hierin kan social media niet ontbreken. Iedereen heeft wel een account op een van de volgende sociale media kanalen. Of je het nu actief gebruikt of niet, elke dag kom je er wel mee in aanraking. Maar wat zijn nu de bekendste sociale media en waar dienen ze voor? In deze blog meer daarover.

 

1.      WhatsApp

Een van de platformen waar miljoenen mensen dankbaar gebruik van maken is WhatsApp. Voor veel mensen was deze applicatie er opeens. Eigenlijk zou je kunnen veronderstellen dat WhatsApp de ouderwetse SMS heeft toen vergeten. En dat is ook niet onlogisch. WhatsApp doet wat de SMS doet, maar dan beter. Bovendien kun je WhatsApp gratis downloaden en hoef je geen beltegoed of saldo of iets dergelijks op je account te hebben. De applicatie zorgt ervoor dat je op elk moment op welke plek dan ook met wie dan ook kunt chatten. Niet vreemd dus dat het in Nederland door bijna 12 miljoen mensen (!) wordt gebruikt.

 

2.      Facebook

Er zullen vast veel van jullie zijn die niet wisten dat Facebook onder andere eigenaar is van de eerder genoemde applicatie WhatsApp. Zij namen de berichtenservice in 2014 over voor een slordige 14 miljard euro. Facebook is wat dat betreft het grootste sociale media platform ter wereld. Met de gebruikers van WhatsApp hierbij opgeteld heeft Facebook het grootste publiek. In Nederland zijn er meer dan 10 miljoen mensen met een Facebookprofiel. Het grootste deel van deze gebruikers valt onder de categorie jongeren. Hoewel het afneemt in populariteit is Facebook nog steeds uitermate geschikt voor advertenties.

 

3.      Instagram

Instagram groeit nog elke dag als een speer en krijgt dan ook de titel voor snelst groeiende social media kanaal. Instagram kwam binnen in de wereld van de social media als platform waarop men snel even een casual fotootje kon plaatsen. Hiermee kun je likes krijgen en bovendien reacties plaatsen onder de foto’s van je vrienden. Anno 2021 heeft Instagram ook steeds meer zakelijke gebruikers en is de doelgroep een beetje veranderd.

Lees ook:  Instagram likes kopen voor een goede start van je carrière

No Replies to "De bekendste social media platformen in het kort"


    Got something to say?

    Some html is OK