1 april, kikker in je bil

Het is alweer bijna april en dat betekent dat u waarschijnlijk te maken gaat hebben met de jaarlijkse terugkomende 1 april grappen. Maar waar is 1 april ontstaan? 1 april is in de 16e eeuw ontstaan door het invoeren van de Gregoriaanse kalender. Na de invoering van deze kalender begint nieuwjaar op 1 januari. Daarvoor vierden katholieken dit 8 dagen lang van 25 maart tot en met 1 april. Omdat er vroeger niet zoveel communicatiemiddelen waren als nu duurde het dan ook een langere tijd voordat iedereen ervan af wist. Sommige mensen vierden dus op 1 april uit onwetendheid nog steeds nieuwjaar. één deel van de samenleving had door wat er gebeurden, zij plaagde de rest met het feit dat zij op 1 april nog nieuwjaar vierden. Naarmate de tijd werd het traditie om fratsen uit te halen op 1 april. Het is aan te raden om 1 april grappen met een korreltje zout te nemen.

1 april hedendaags

1 april grappen zie je steeds vaker voorkomen in de media. Vanaf eind 19e eeuw verschenen ook deze 1 april grappen in de krant. 1 april word door de media voor meerdere doelen gebruikt. Zo kan er een marketing strategie worden toegepast op deze dag zodat er meer klanten of potentiële klanten geworven worden voor dat bedrijf. Zij spelen in op de traditie van 1 april. Er zijn zelfs bedrijven die marketingstrategieën bedenken voor andere bedrijven en dan kunnen zij een 1 april pakket kopen.

Tijdens deze dag kan de media ook commentaar geven op actuele gebeurtenissen en hier over grappen. Dit wordt niet altijd gewaardeerd en komt ook minder voor sinds een aantal jaren. Media moet deze dagen goed opletten op wat ze verspreiden omdat hun imago hierdoor beschadigd kan worden waardoor ze minder geloofwaardig zijn. Vaak wordt er ook een nieuwsbericht dat natuurlijk niet echt is gepubliceerd, kranten en nieuwssites willen op deze manier mensen waarschuwen voor fake news. Juist in de technologische wereld waar we nu in leven gaat er veel fake news rond. Fake nieuws is nieuws dat verzonnen is om zo meer weergaven te verkrijgen om zo interessanter over te komen of eventueel geloofbaar.

1 April grappen

Lees ook:  Hoe bereik je online je doelgroep?

No Replies to "1 april, kikker in je bil"


    Got something to say?

    Some html is OK