Wat je moet weten over Ripple

Wanneer je aan crypto denkt komt de naam Bitcoin of BTC waarschijnlijk het eerste in je op.
Dat is niet gek, Bitcoin krijgt veruit de meeste aandacht op het internet, de televisie en in de krant.
Ondanks het feit dat Bitcoin feitelijk gezien de grootste munt is zorgt de technologie van deze munt ervoor gezorgd dat andere valuta de kans hebben gekregen zich terug te knokken in de strijd. Met name Ripple is een gevaarlijke concurrent. Ripple is na Bitcoin en Ethereum namelijk de grootste munt wanneer er gekeken wordt naar de marktkapitalisatie.

 

XRP koers

 

Jed McCaleb

Net als vele andere cryptomunten is Ripple gebaseerd blockchain en moet de betalingsoplossing voor de toekomst worden. Ripple is bedacht en gemaakt door Jed McCaleb. Hoewel Jed McCaleb pas in het jaar 2012 begon met het echte project had hij dit idee in 2004 (!) al uitgewerkt. In 2012 begon Ripple pas serieus te worden met hulp van Chris Larsen. Gedurende deze tijd wou Ripple ervoor zorgen dat er verschillende betalingsafwikkelingen werden aangeboden aan vooral banken en ander betalingsverwerkers. Hedendaags maken 100 instellingen wereldwijd dankbaar gebruik van de snelle, foutloze transacties van Ripple. Petje af!

 

Wat is XRP?

Vanuit Ripple is er een andere onafhankelijke munt voortgekomen, genaamd XRP. Dit alles gebeurde ook in 2012. Zoals je begrijpt een belangrijk jaar in de geschiedenis van Ripple en XRP. Het unieke aan XRP is dat het niet beheerd wordt van een centrale autoriteit. Door zijn wereldwijde bereikbaarheid en netwerk is Ripple daarom een van de populairste cryptomunten. Dit heeft alles te maken met de banken en andere betalingsverwerkers. De technologie van Ripple maakt hun werk dusdanig makkelijk dat ze in toekomst mogelijk alle transacties via Ripple willen gaan laten verlopen.

Koersen

Ook benieuwd naar de XRP koers? Dit kun je eenvoudig zien op verschillende websites. Op deze websites kun je elke seconde van de dag bekijken wat de waarde is van Ripple, XRP en andere cryptovaluta. Op dit moment ligt de totale waarde van XRP op ongeveer 45 miljard Amerikaanse dollar met een maximum van 100 miljard dollar. Spectaculair.

Lees ook:  Zo geef je het gaafste feestje!

No Replies to "Wat je moet weten over Ripple"


    Got something to say?

    Some html is OK