Wat is online marketing?

De wereld is in rap tempo gedigitaliseerd. Men is tegenwoordig 24/7 verbonden met het internet. Ondernemers en bedrijven zijn hier slim op ingehaakt door online goed zichtbaar te zijn. Online marketing bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond om deze online zichtbaarheid voor bedrijven te verzorgen. Maar welke manieren van online marketing zijn er? En wat doet een online marketeer eigenlijk? In onze blog geven we hier een eenvoudig en beknopt antwoord op.

Wat doet een online marketeer dan? 

Online marketing is het beter zichtbaar zijn op het internet. Hierbij kun je een onderscheid maken tussen websites en social media netwerken. Het beter zichtbaar zijn op social media doe je door advertenties te tonen op netwerken als Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Voordeel van het adverteren op social media is dat je de advertenties heel gericht kunt tonen aan de doelgroep die je zoekt. Dit omdat de social media netwerken veel informatie over haar gebruikers hebben vanwege de gebruikersprofielen die hier worden ingevuld bij het aanmaken van een account. Daarnaast starten veel internet gebruikers hun online reis bij één van de grote zoekmachines als Google en Bing. Wanneer u hier bovenaan de zoekresultaten staat heeft u een grotere kans dat gebruikers via de zoekmachine op uw website terecht komen. Ook op de zoekmachines is het mogelijk door middel van een zogenaamde ‘search campagne’ te adverteren. De eerste resultaten onder de advertenties worden organische resultaten genoemd. Het optimaliseren van een website op basis van het algoritme van de zoekmachine om betere organische resultaten te verkrijgen wordt SEO genoemd. 

Verschillende vormen van online marketing uitvoeren

De grootste bedrijven van Nederland hebben hun online marketing afdeling intern op kantoor werken. Een bedrijf als Bol.com of Coolblue maken gebruik van deze manier van online marketing uitvoer. Inhouse marketing is vaak voor minder grote bedrijven of bedrijven waarbij online marketing minder van belang is niet interessant. Dit zijn de bedrijven die gebruik maken van een online marketing agency voor hun online marketing uitvoer. Wij raden Maatwerk Online uit Rotterdam aan als samenwerkingspartner als u deze manier van samenwerken zoekt. Naast deze twee meer traditionele manieren van online marketing uitvoer is een online marketeer inhuren ook een optie. Bij deze manier van online marketing uitvoer komt er een online marketeer één of meerdere dagen op basis van detachering bij jou op kantoor werken. Om ook hier een goede partner in aan te bevelen wijzen we u graag op Anglers uit Rotterdam.

Lees ook:  Snel met jouw website online

No Replies to "Wat is online marketing?"