Verzenden van pallets naar het buitenland

Verzenden van pallets naar het buitenland

 

Als u een bedrijf heeft en grote ladingen spullen wilt verzenden dan is het gemakkelijk omdat via pallets te doen. Pallets kunnen makkelijk ingewikkeld worden in wikkelfolie. Als grote uitgever is de kans groter dat er goederen naar het buitenland gestuurd moeten worden. Daarom is het belangrijk om te weten op welke pallets geschikt zijn om uw producten te transporteren naar het buitenland.

 

Waar u op moet letten als er pallets naar het buitenland verzonden moeten worden

Vaak zitten er eisen aan het verzenden van pallets naar het buitenland. U moet na gaan wat deze zijn bij de ontvanger en bij u. Een voorbeeld van een eis kan de afmeting zijn. Er zitten vaak maximale afmetingen aan pallets en aan de grootte van de goederen. Ook kan het gewicht een belangrijke eis zijn. Het licht aan de vervoerder wat het maximale gewicht is. Er zijn veel verschillende transportbedrijven België, Duitsland en de rest van Europa.

 

Houten pallets verzenden

Houten pallets mogen niet zomaar verzonden worden naar het buitenland. Pallet hout moet behandeld zijn en vrij zijn van organismes. Als dit niet zo is loopt u het risico dat de pallets ziekte kiemen bevatten en de natuur in de bestemming van aankomst aangetast kan worden. Een pallet met het IPPC-logo is ten alle tijden goed behandeld en is veilig om te gebruiken tijden het verzenden. De manier waarop de houten pallets dan behandeld worden heet de ISPM 15 eisen.

 

Andere materialen

Andere materialen zoals kunststof, karton en houtvezels zijn wel sneller veilig om mee te verzenden.  Kunststof is vanzelfsprekend een veilig materiaal op het gebied van ISPM 15 omdat het geen vocht kan opnemen. Als u karton gebruikt moet dit natuurlijk golfkarton zijn. De meeste kartonnen pallets zijn hier sowieso van gemaakt, dus de kans is groot dat dit een veilige keuze is. In houtvezel pallets kunnen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, ook geen levende organismes meer zitten. Dit komt omdat het geperst hout is. Hierdoor voldoet deze pallet automatisch aan de ISPM 15 eis. Het is dus slimmer om een van deze materialen te verkiezen boven een houten pallet. Zo weet u zeker dat uw zending met meer geretourneerd of vernietigd wordt.

Lees ook:  Gebruik deze tips voor het verbeteren van de live chat

No Replies to "Verzenden van pallets naar het buitenland"