Mobiele telefoon tot veel in staat

profileimage

Zeker op het gebied van mobiele communicatie staat de technologie nooit stil. Kijk maar eens naar je smartphone. Wat kan ie eigenlijk niet? Vroeger ging het alleen om het bereiken van een persoon, en dat ging niet eens altijd even gemakkelijk. Later werden deze telefoons mobiel en kon je er ook mee sms’en. Tegenwoordig kan een mobiele telefoon eigenlijk alles. Bellen en sms’en zijn eigenlijk secundaire opties geworden. Een mobiele telefoon vervangt veel verschillende dingen. Denk hierbij aan het lezen van de krant, het gebruiken van sociale media als Facebook en WhatsApp en het maken van filmpjes en foto’s.

Het meeslepen van een camera om bijvoorbeeld mooie vakantie- of actiefoto’s te maken is passé en niet meer gebruikelijk. Jouw smartphone is prima in staat om dit te doen.

Tips voor betere foto’s

Nog moeite met het maken van kwalitatieve foto’s? Lees dan verder. Bijna elk telefoontoestel dat uitkomt beschikt over een uitstekende camera met minimaal 6 megapixels aan kwaliteit. Hoe beter foto’s maken met je smartphone lees je hier.

  1. Horizontaal of verticaal – Kies voor een logische houding van je telefoon toestel. Moet je een groepsfoto maken of fotografeer je een groot oppervlak, dan is het een stuk logischer om jouw mobiel horizontaal te houden. Zo zorg je er voor dat alles er goed op past.

 

  1. Stel gezichten scherp – Maak je een foto van één of meerdere personen, dan kun je met je smartphone de gezichten van deze mensen scherp stellen. Hierdoor kun je iedereen duidelijk op de foto zetten.

 

  1. Timing is key – Geloof het of niet, maar ook het tijdstip waarop je de foto maakt kan een grote rol spelen bij het uiteindelijke resultaat. Ooit van ‘the golden hour’ gehoord? Dit is meestal net voor zonsondergang en staat bekend als hét moment op een foto te maken.

 

  1. Vermijd zoom – Probeer zo min mogelijk, en het liefst eigenlijk helemaal niet, gebruik te maken van in- of uitzoomen. Dit gaat ten koste van de scherpte.

 

hoe beter foto's maken met je smartphone