De staat van de huizenmarkt in Maastricht

Hoewel enkele jaren geleden er een hoop geluid werd gemaakt over crisis op onder andere de huizenmarkt, gaat het nu eigenlijk behoorlijk goed met deze! Met name Limburg heeft een flinke promotie gekregen als het gaat over de waarde van huizen en Maastricht is hier zonder twijfel één van de grootste uitschieters in.

Huizenprijzen Maastricht

Sinds de vorige piek van de woningmarkt in 2008 is de gemiddelde virtuele waarde van een huis in Maastricht gestegen met maar liefs 54.000 euro. Virtuele waarde wil zeggen dat het een schatting is en niet automatisch een garantie. Bij statistische analyses wordt iets vaak in denkbeeldige gegevens (virtueel dus) uitgedrukt.

Huis verkopen Maastricht

De stijgende huizenprijs wil niet zeggen dat er niet meer gekocht wordt. Sterker zelfs, koopwoningen in Maastricht zijn gewilder dan ooit! Waar de prijzen misschien fors gestegen lijken, is een nieuwe hypotheek nog steeds historisch laag in rente. En het wordt steeds makkelijker voor een koper om een hypotheek te krijgen, vast contract of niet. Voor verkopers is het in Maastricht ook een goede tijd, want naast dat de virtuele waarde is gestegen met dusdanig veel geld, worden er ook veel meer woningen gezocht dan dat er op dit moment worden aangeboden. Een groot voordeel wanneer je nu wilt verkopen dus.

Makelaar Maastricht

Nieuwbouw in Maastricht

Er wordt ook nog steeds gebouwd in Maastricht. Zo worden er op de volgende locaties op dit moment nieuwe woningen gebouwd waarvan een aantal nog beschikbaar zijn:

Het Sphinxkwartier

Het Sphinxkwartier heeft haar naam dankzij de oude Sphinx fabriek die hier te vinden was en die vroeger volop in gebruik was. Nu worden hier ruime appartementen, penthouses, en woningen met tuin aangelegd. Deze worden in de lente van 2020 opgeleverd.

Het Polverpark

Vlak bij het Vrijthof komt er een nieuwe groep koopappartementen met een oppervlakte van 86 tot 258 vierkante meter. Dit project genaamd ‘’Polverpark’’ zal een nieuw stuk groen mengen met de woningen, om de rust en fijne uitstraling van Maastricht te behouden.

De Groene Loper

De Groene Loper, het langste park van Maastricht, heeft al enige tijd wat ontwikkelingen die opgezet worden. Hier zijn ook ongeveer een honderdtal woningen nog beschikbaar ter aanschaf.

Makelaars Maastricht

Er zijn nog wat kleinere locaties met nieuwbouw, maar ook plekken die niet snel te vinden zijn en zeker wel profijt kunnen opleveren. Het beste kunt u contact opnemen met een betrouwbare makelaar in Maastricht, of u nu wilt kopen of verkopen. Een andere goede tip is een makelaar in Eijsden, een randgemeente van Maastricht waar veel rust en ruimte te vinden is.

Lees ook:  Een goede makelaar in Roermond vind je zo

No Replies to "De staat van de huizenmarkt in Maastricht"


    Got something to say?

    Some html is OK